måndag 10 augusti 2009

Pocket&Prassel 3.0

En favorit i repris: Pocket & Prassel! Det här är bytet för dig som gillar böcker i pocketformat och som uppskattar att få något roligt ätbart dessutom. Så här funkar det:

* Alla som har en aktiv blogg och postadress i Sverige får vara med.

* Du tar emot tre försändelser från en person som är din hemliga bokvän. Den som du skickar till och den som du får ifrån är inte samma person.

* Du skickar tre försändelser till din utsedda bokvän. Försändelserna ska skickas 1-14 september, 1-14 oktober och 1-14 november.

* De personliga uppgifter som du får veta om din utsedda bokvän - namn och adress - behåller du självfallet för dig själv.

* I försändelsen (som du skickar som brev eller om du vill göra det enkelt för dig: med ett av postens förfrankerade kuvert, lämpligen storlek M) ska ligga en pocketbok som passar din bokväns smak. Den får vara begagnad om din bokvän har uttryckt att det är ok - men tänk på att det ska vara såpass bra skick att din bokvän blir glad. Du ska också skicka med lite ätbart. Det kan röra sig om godis, te, kaffe, snacks, kryddblandningar, lokalproducerad mat (som lämpar sig att skicka i brev). Tänk på att noga läsa dig fram till vad din bokvän tål och tycker om - eller vill smaka...

* Alla som är med svarar på ett enkelt frågeformulär i sin blogg, rörande tycke och smak om böcker och ätbart. Detta för att den hemliga bokvännen ska ha lättare för att hitta rätt bok och rätt "smaskigt ätbart" då brevet ska göras i ordning! Detta frågeformulär publiceras här på En bok om dagen i samband med att alla får uppgift om sin bokvän.

* När du packar ditt brev, se till att du har tänkt igenom innehållet så att det är sådant som din bokvän kan tänkas bli glad över att få! Det är liksom poängen med det hela; att få skämma bort någon och dessutom själv få en guldkant på tillvaron... Det är inte förbjudet att lägga till något annat än en pocket och prassel - men det här är inte tävling om värsta, bästa paketet. Det handlar om att visa omtanke!

* När du har får ett brev från din hemliga bokvän, ska du berätta om det i din blogg. På så sätt vet din vän att brevet har kommit fram - och alla vi andra som läser din blogg, vi får ett litet boktips!

* Din anmälan ska vara mig tillhanda på mejladress enbokomdagen[at]hotmail.com senast den 20 augusti. Anmälan ska innehålla ditt riktiga namn + adress, samt adress/länk till din blogg. Alla som anmäler sig får en bekräftelse på sin anmälan, fast det kan dröja ett dygn.

* Den 23 augusti får du veta vem du ska skicka dina försändelser till!

Välkommen med din anmälan!

Och du - sprid gärna inbjudan vidare! ;-)

17 kommentarer:

 1. Jag har anmält mig! ^^ Ska bli roligt tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig idé i dessa tider av nästan enbart ettor och nollor! Skickar min anmälan omedelbums!

  SvaraRadera
 3. jag vill vara med, på båda!

  SvaraRadera
 4. Tyvärr inte denna gång. Har för tillfället en indisk postadress.

  Men jag väntar på 4.0.

  Jag är säker på att ni andra deltagare får ett bra byte.

  SvaraRadera
 5. Kul! Nu har jag mailat och gjort lite reklam i min blogg!

  SvaraRadera
 6. Underbart!
  Har skickat ett anmälningsmail nu och tipsat om det i bloggen! =)

  SvaraRadera
 7. SNUBBLADE in på din sida och detta lät intressant jag ska genast slänga iväg en anmälan!

  SvaraRadera
 8. Vad kul jag vill vara med. Skickar genast en anmälan.

  SvaraRadera
 9. Ååh, vad roligt!! Jag har anmält mig och tipsat om det i bloggen! Vad impad jag blir att du fortsätter med de här grejerna, du sprider verkligen glädje omkring dig!

  SvaraRadera
 10. Nu har jag också anmält mig. Första gången jag är med. Ska blir riktigt kul!!

  SvaraRadera
 11. åh, vilken toppgrej :-) alldeles för sent att anmäla sig nu, men är gärna med en annan/nästa gång!

  SvaraRadera
 12. Vilken rolig idé. Är gärna med nästa gång.
  Hälsningar

  DeckarRuth

  http://deckarruth.bloggsida.se/

  SvaraRadera
 13. Jag vill vara med nästa gång!!!

  SvaraRadera
 14. Det här låter fantastiskt trevligt och roligt. Vilken härlig idé, och vilket strålande initiativ! Jag är gärna med nästa gång.

  SvaraRadera